Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των funds των κόκκινων δανείων, μία δίκη τεράστιας σημασίας για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες αρχίζει σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας: Στο 7μελούς σύνθεσης Δ’ Τμήμα του ΣτΕ εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που κατέθεσε από το 2018(!) η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με στελέχη του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και ομάδες πολιτών.

Η διαδικασία είναι δημόσια και ανοιχτή και χιλιάδες ενδιαφερόμενοι αναμένεται να κατακλύσουν τη δικαστική αίθουσα και τους χώρους γύρω από το ΣτΕ, στην οδό Πανεπιστημίου.

«Εάν γίνει δεκτή η αίτηση, θα τελειώσει ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες μας και θα δοθεί ένα νέο εργαλείο άμυνας απέναντι στα funds, που κατέστησαν παντοδύναμα μετά την πρόσφατη, πολλαπλώς προκλητική, απόφαση του Αρείου Πάγου», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα της «Πλεύσης Ελευθερίας» και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στη δίκη θα παρασταθούν ως δικηγόροι για την υποστήριξη της αίτησης ακύρωσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μαζί με ομάδα έγκριτων μαχόμενων νομικών.

Διαβάστε περισσότερα