Την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων σε βάθος τριετίας ζήτησε ο Κινέζος developer,  Shimao Group από τους πιστωτές του.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείος Reuters ο όμιλος ακινήτων πρότεινε στους πιστωτές να “παγώσουν” την αποπληρωμή υποχρεώσεων ύψους $205,36 εκατ. που θα έληγαν σήμερα Πέμπτη.

Οπως λέει το πρακτορείο τα συνολικά δάνεια της εισηγμένη στην αγορά του Χόνγκ Κόνγκ φθάνουν τα $947 εκατ.

Οι παραπάνω εξελίξεις προσθέτουν ακόμη ένα λιθαράκι στην ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την επόμενη ημέρα του κλάδου των ακινήτων στην Κίνα ύστερα από τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και η μεγάλη εταιρεία της χώρας Evergrande.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως η ιστοσελίδα Cailianshe δημοσίευσε σε άρθρο της ότι η Shimao δεν έχει προχωρήσει την πώληση τουλάχιστον 178 διαμερισμάτων στο έργο μικτής χρήσης το οποίο αναπτύσσει ο developer με το εν λόγω δάνειο ύστερα από σχετική δικαστική απόφαση.

Οι πιστωτές της εταιρείας δεν έχουν δώσει το “οκ” για την παράταση της αποπληρωμής του δανείου ενώ η εταιρεία είπε επίσης στη συνάντηση που έκανε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες, με την πολιτεία της πόλης Shenzhen στην οποία βρίσκεται το έργο και με κρατικές επιχειρήσεις για να μπουν στρατηγικοί επενδυτές στην ανάπτυξη.