Ως «εχθρό του κράτους» χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μπροστά στους ένθερμους υποστηρικτές του, καταγγέλλοντας, παράλληλα, την έρευνα του FBI στην κατοικία του στη Φλόριντα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (03/09) προεκλογικής εκδήλωσης στην Πενσιλβάνια, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Πριν από δύο 24άωρα, ο Τζο Μπάιντεν είχε καταγγείλει πως ο Ρεπουμπλικάνος και οι ομοϊδεάτες του αντιπροσωπεύουν «έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

«Η ομιλία του δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά εκδήλωση μίσους και οργής», έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον κ. Μπάιντεν πως χαρακτήρισε τους οπαδούς του ως «απειλή για τη δημοκρατία» και «εχθρούς του κράτους».

«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει», συνέχισε ο τέως Πρόεδρος, που εκφράσθηκε στην πολιτεία – «κλειδί» στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όταν θα κριθεί ποιο κόμμα θα ελέγχει τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, την 8η Αυγούστου, ο κ. Τραμπ επεσήμανε πως αυτή η επιχείρηση αποτελούσε «το πιο τρανταχτό παράδειγμα των πολύ αληθινών απειλών για την ελευθερία των Αμερικανών» και μία από τις «πιο σοκαριστικές καταχρήσεις εξουσίας από πλευράς οιασδήποτε κυβέρνησης, στην αμερικανική ιστορία».

Ο Τραμπ επέμεινε ότι η «επονείδιστη έφοδος» στο «σπίτι μου στο Μαρ-α-Λάγκο» αποτελούσε «παρωδία δικαιοσύνης», καθώς συνεχίζει να… φλερτάρει ολοένα και περισσότερο με νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, το 2024.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας προχώρησε σε έφοδο, διότι υποψιαζόταν ότι είχε στην κατοχή του παράνομα εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα από την εποχή της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017 – 2021).

Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί εκτιμούν πως μέσα στις περίπου τριάντα κούτες που κατασχέθηκαν, βρίσκονταν άκρως απόρρητα έγγραφα που «πιθανόν είχαν κρυφθεί» για να παρακωλυθεί η έρευνα, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη:

Τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα; Η «σιγανοπαπαδιά» του Τύπου και τα «γούστα» του «Άγιου»

Ετοιμαστείτε για θεαματική αυλαία με –40% στα χρηματιστήρια

Θοδωρής Αθερίδης: Είμαι ένα παιδί αγράμματο που έγινε ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας

Σίσσυ Χρηστίδου σε Λιάγκα: «Περίμενα ότι θα μπορούσες να πεις κάτι και να μην είσαι αγενής»