Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την ένορκη βεβαίωση που αναφέρει τους λόγους της πρόσφατης έρευνας του FBI στην κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα.

Ένα μεγάλο μέρος αυτού του εγγράφου των 38 σελίδων έχει λογοκριθεί ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα προσώπων που εμπλέκονται στην έρευνα

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Μπρους Ράινχαρτ επέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης να δημοσιοποιήσει το ένταλμα, επικαλούμενος το ενδιαφέρον του κοινού για αυτήν την άνευ προηγουμένου έρευνα στο σπίτι ενός πρώην προέδρου. Ταυτόχρονα όμως ο δικαστής δέχτηκε το αίτημα του υπουργείου να σβηστούν ολόκληρες παράγραφοι του εγγράφου για να προστατευθεί η εν εξελίξει έρευνα.

Το υπουργείο περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, στις 12.00 το μεσημέρι, ώρα Ουάσινγκτον, για να δώσει στη δημοσιότητα το ένταλμα.

Στις 8 Αυγούστου το FBI έκανε έρευνα στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο. Κατασχέθηκαν κιβώτια με απόρρητα έγγραφα τα οποία ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος δεν παρέδωσε αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα.

Ολόκληρες παράγραφοι έχουν σβηστεί στις 23 από τις 38 σελίδες του εγγράφου.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ένας μη κατονομαζόμενος πράκτορας του FBI είπε ότι τα Εθνικά Αρχεία ανακάλυψαν «έγγραφα που έφεραν την ένδειξη απόρρητο» και περιείχαν «αμυντικές πληροφορίες» όταν παρέλαβαν 15 κιβώτια από το Μαρ-αλ-Λάγκο, τον Ιανουάριο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει λόγους να πιστεύει ότι στο σπίτι του Τραμπ υπάρχουν και άλλα τέτοια αρχεία που δεν επιστράφηκαν στην κυβέρνηση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξηγεί γιατί διάλεξε τον Αλέξη Κούγια για δικηγόρο της

Αποκαλύψεις για τη χλιδάτη ζωή της κόρης του Βλαντίμιρ Πούτιν

Άσλεϊ Γκράχαμ: Γυμνή στο Ίνσταγκραμ