Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται όσον αφορά την παράνομη διακίνηση Ιρανικού πετρελαίου από Έλληνες εφοπλιστές αλλά και ξένους πλοιοκτήτες που είναι εγκατεστημένοι στη χώρα, μετά από σχετικές επιστολές προς την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και άλλες συναρμόδιες Αρχές που εστάλησαν από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις αντίστοιχες ελεγκτικές και Ανεξάρτητες Αρχές!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι Αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να «εγκλωβίσουν» τους εφοπλιστές – διακινητές παράνομου Ιρανικού πετρελαίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις φέρονται να σχετίζονται και με την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου!

Ο συσχετισμός είναι σύμφωνα με τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ προφανής καθώς υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι Μόσχα και Τεχεράνη λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, υπάρχει διασύνδεση με τους Φρουρούς της Επανάστασης και πιθανή χρηματοδότηση των τελευταίων μέσα από μικρό εφοπλιστικούς ελληνικούς και άλλους κύκλους, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την διακίνηση του παράνομου πετρελαίου από την Περσία, υπό την επικάλυψη δήθεν άλλης σύννομης προέλευσης!

Επί του προκειμένου τώρα, η Αρχή για το ξέπλυμα Χρήματος των ΗΠΑ φέρεται να επικοινώνησε με την ελληνική ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας προΐσταται ο άξιος δικαστικός λειτουργός κύριος Βουρλιώτης, και ζήτησε τη συνδρομή της στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων και ξένων εφοπλιστών εγκατεστημένων στη χώρα μας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται ταυτόχρονα στη διακίνηση παράνομου Ιρανικού και Ρωσικού πετρελαίου!

Υπήρξε μάλιστα – κατά τις ίδιες πληροφορίες- και μία συγκεκριμένη καταγγελία από τις ΗΠΑ σχετικά με μικροεφοπλιστή με γραφεία και έδρα στον Πειραιά, του οποίου η υπόθεση είναι ανοιχτή στις ΗΠΑ από το 2018 και στον οποίο έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις για τραπεζικές απάτες στην Αμερική!

Από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ ζητήθηκε από την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, να γίνουν φύλλο και φτερό οι τραπεζικοί του λογαριασμοί στην Ελλάδα και να δεσμευθούν άμεσα.

Οι πληροφορίες λένε πως η ελληνική Αρχή προχώρησε άμεσα σε αποστολή επιστολών σε όλες τις τράπεζες με παράλληλη εντολή δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του μικρό- εφοπλιστή διακινητή Ιρανικού πετρελαίου, που φέρεται να εμπλέκεται και με παράνομες δοσοληψίες γύρω από τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου!

Διαβάστε ακόμη: