Μία σφαγή γίνεται στην κυριολεξία γύρω από το μείζον ζήτημα της Αττικής οδού και την διαγωνιστική διαδικασία που έχει προκηρυχθεί αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί!

Σε απλά λόγια δεν έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία υποβολής των προσφορών των οκτώ (;;;) υποψηφίων σχημάτων, παρότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε εξαγγείλει την ιδιωτικοποίηση για πέρυσι τον Ιούνιο!

Και έκτοτε συνεχώς την μεταθέτει, ένα ακόμη δείγμα της ανικανότητας και της γραφειοκρατικής αντίληψης που κυριαρχεί στους μηχανισμούς του Κράτους, έστω και αν αυτοί είναι καλυμμένοι και ωραιοποιημένοι πίσω από ανώνυμες εταιρίες, ειδικού σκοπού και φορείς!

Την ώρα τούτη σε κυβέρνηση, επιχειρηματικούς ομίλους και ξένους επενδυτές κυριαρχούν δύο αντικρουόμενες απόψεις!

Η μία υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει «εδώ και τώρα», όπως ακριβώς έχει προκηρυχθεί βάσει του χρονοδιαγράμματος! Και πως το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές στις 28 Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα, δίνει το περιθώριο του χρόνου που απαιτείται!

Η συγκεκριμένη πλευρά που υποστηρίζει την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, θεωρεί ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι παρά τα υψηλά επιτόκια οι προσφορές που θα υποβληθούν, θα είναι πολύ υψηλές!

Η άλλη πλευρά, αυτή των κύκλων που δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, για πολλούς και διάφορους λόγους, επικαλούνται την αδυναμία των συμμετεχόντων να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση που απαιτείται, ενώ τα υψηλά επιτόκια μειώνουν σημαντικά τα περιθώρια αποδόσεων, κυρίως των μεγάλων και επιθετικών funds!

Υπάρχει τέλος μια τρίτη άποψη, που συμβαδίζει ουσιαστικά με την δεύτερη και η οποία προκρίνει την παράταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης κατά 1-2 χρόνια!

Διαβάστε περισσότερα