search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες- Τραγωδία: Από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του 11χρονου

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του κτηρίου, τραυματίστηκε θανάσιμα ένα παιδί και ελαφρότερα άλλα δύο.

Σέρρες- Τραγωδία: Από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του 11χρονου

«Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή». Όκτώ λέξεις που περιγράφουν μια τραγωδία. Έναν άδικο θάνατου ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να χαρεί στη ζωή και έφυγε στα 11 του χρόνια όντας στο σχολείο του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από την πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά μετά από έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.

Ο Διοικητής Νικόλαος Φαρμάκης».

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του κτηρίου, τραυματίστηκε θανάσιμα ένα παιδί και ελαφρότερα άλλα δύο.

Η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στο σχολείο, όπου έφτασε στο σημείο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να παραλάβουν τα δύο ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και να τα μεταφέρουν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση τριάντα μέτρων και να πέσουν πάνω στα παιδιά και να τα τραυματίσουν.

Πληροφορίες θέλουν το παιδί που έχασε τη ζωή του, να είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία – ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού – ενώ τα άλλα δυο ήταν μαθητές της 1ης τάξης και της 4ης δημοτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Σε κάποιο διάλειμμα των μικρών έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο. Όπως λένε από το σχολείο, αν τα παιδιά είχαν μάθημα και δεν βρίσκονταν στο προαύλιο, τότε θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο καυστήρας είχε αλλαχθεί φέτος και λειτουργούσε για πρώτη φορά: «Είναι μαθητές του ολοήμερου σχολείου. Ο καυστήρας ήταν εκτός σχολείου, ο οποίος άγνωστο το πώς εξερράγη. Όπως γνωρίζω ο καυστήρας ήταν καινούργιος, φέτος εγκαταστάθηκε και δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλες χρονιές. Τώρα τι έγινε κανένας δεν ξέρει ο χώρος έχει αποκλειστεί, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους».

Να αποδοθούν ευθύνες ζητούν με κοινή ανακοίνωση τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το τραγικό περιστατικό. «Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Διαβάστε ακόμη: