Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας «εξαπέλυσε» ξανά πυρά προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η πατρίδα του. Μάλιστα, ο Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίσθηκε πως οι ιδέες του είναι ενδεικτικές του «ρατσισμού» από τον οποίο «διακατέχεται η ουκρανική κυβέρνηση», μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε ταχθεί «υπέρ» της δημιουργίας ενός διεθνούς δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτούσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκεί.

Από το «στόχαστρο» του Λαβρόφ δεν ξέφυγε ούτε η Δύση, μεταξύ άλλων. Η «υστερική αντίδραση» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (σ.σ. όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία) επιβεβαίωσε «τη θέση του Κρεμλίνου αναφορικά με το γεγονός ότι ο πόλεμος ήταν απολύτως απαραίτητος».

Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, η Μόσχα κατέστρεψε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης», που φιλοδοξούσε να μετατρέψει την Ουκρανία σε μόνιμη απειλή για τη Ρωσία, σύμφωνα με τοποθετήσεις του, τις οποίες μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τη Λευκορωσία για συνομιλίες με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο

Διαβάστε ακόμη: