Το μεσημέρι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε στην πρωτεύουσα πόλη της Λευκορωσίας, προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS, εν μέσω φόβων του Κιέβου ότι ο «ισχυρός άνδρας» του Κρεμλίνου σκοπεύει να πιέσει τον σύμμαχό του, με «φόντο» πιθανή συμμετοχή του Μινσκ σε χερσαία επίθεση, η οποία «ανοίγει» δυνητικά νέο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κατεβαίνει από το αεροπλάνο, πριν τον υποδεχθούν θερμά ο Αλεξάντρ Λουκασένκο και μία επιτροπή υποδοχής, στην άσφαλτο του αεροδρομίου.

Το ταξίδι του επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης στο Μινσκ είναι το πρώτο που γίνεται από το 2019, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού και ύστερα από «κύμα» διαμαρτυριών υπέρ της δημοκρατίας το 2020, που ο Αλεξάντρ Λουκασένκο συνέτριψε, έχοντας ισχυρή υποστήριξη από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα χρησιμοποίησε τη Λευκορωσία ως βάση οπισθοφυλακής για την αποτυχημένη επίθεση του Φεβρουαρίου στο Κίεβο και τους τελευταίους μήνες, καταγράφεται δραστηριότητα ρωσικών και λευκορωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι η Λευκορωσία αποτελεί τον «νούμερο ένα σύμμαχο» της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, ως «ανόητους και αβάσιμα μυθεύματα» τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα πιέζει το Μινσκ για ενδεχόμενη εμπλοκή στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (όπως αποκαλείται η εισβολή από το Κρεμλίνο) της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη: