Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος έγραψε ιστορία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Αγγλίας.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή μέσω της οικογένειας του που ενημέρωσε ότι «ο Σερ Μπόμπι απεβίωσε ειρηνικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου».

Ο Τσάρλτον αγωνίστηκε 106 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, της οποίας ήταν ο αρχηγός όταν κατέκτησε το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της το 1966 ενώ πέτυχε και 49 γκολ που ήταν επίδοση ρεκόρ για την εποχή του.

Επίσης φόρεσε για 17 χρόνια τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήθηκε ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» κατακτώντας μαζί τους τρια πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Κύπελλο και ένα Κύπελλο πρωταθλητριών.

Ο Σερ Μπόμπι ήταν ένας από τους επιζώντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1957 όταν η τρομερή ομάδα της Γιουνάιτεντ ξεκληρίστηκε επιστρέφοντας από το Βελιγράδι μετά από ευρωπαϊκό ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

«Είναι ο συνδυασμός του χαριτωμένου και του δραματικού που τον κάνει τόσο ξεχωριστό», ήταν ένας από τους πιο ωραίους χαρακτηρισμούς που του είχαν αποδοθεί σε κείμενα της εποχής, ενώ στο βιβλίο «The Football Man» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κάτι εξαιρετικό αναμένεται από αυτόν τη στιγμή που παίρνει τη μπάλα. Υπάρχουν λίγοι παίκτες που επηρεάζουν τις αντιδράσεις του πλήθους τόσο πολύ όσο αυτός».

Ως μέσος το σήμα κατατεθέν του ήταν οι επελάσεις που ξεκινούν από το χώρο της μεσαίας γραμμής και κατέλήγαν είτε σε ασίστ είτε σε γκολ, χωρίς να του λείπουν οι μακρινές πάσες ακριβείας…

Στο σχετικό αφιέρωμα της Premier League μάλιστα αναφέρεται ως ένας προπομπός του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Διαβάστε ακόμη: