«Φουντώνουν» τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία. Χθες ο Ομέρ Τσελίκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθουν οι εκλογές λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 30 Απριλίου ή στις 14 Μαΐου, αντί για τις 18 Ιουνίου.

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όμως, πρόσθεσε, επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, «σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία».

Τουρκία: Νέες, προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από υψηλόβαθμούς Τούρκους αξιωματούχους.

Χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, από το ελικοπτεροφόρο Anadolu επιτέθηκε στην Ελλάδα και ειδικότερα στους Έλληνες πολιτικούς ισχυριζόμενος ότι κάνουν προβοκάτσιες και θέλουν ένταση με την Τουρκία για να συγκαλύψουν σκάνδαλα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ είπε για τους Έλληνες πολιτικούς ότι κάθε πρωί ξυπνούν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και οπωσδήποτε θέτουν ένα θέμα.

«Κυρίως ορισμένοι πολιτικοί και αξιωματικοί για να συγκαλύψουν, να επισκιάσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Σε αυτό το θέμα και εμείς με προσεκτικό τρόπο, φίλοι μου, συνεχίζουμε τις εργασίες μας. Με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική κάθε πρωί ξυπνούν και οπωσδήποτε θέτουν ένα θέμα και κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κατάσταση. Άλλη μια απάτη τους είναι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, κατά κάποιο τρόπο τα παρουσιάζουν και τα μετατρέπουν σε προβλήματα ανάμεσα σε Τουρκία – ΗΠΑ, Τουρκία – ΝΑΤΟ, Τουρκία – Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως όλοι κατάλαβαν αυτά τα κόλπα τους και εκτιμούμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί» είπε ο Ακάρ.

Την ώρα που η Τουρκία διαμαρτύρεται για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας ενισχύει τις αποβατικές της δυνατότητες με το πλοίο μεταφοράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών Anadolu.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star TV, Ναζλί Τσελίκ, ανέφερε: «Το Anadolu είναι το πρώτο πλοίο μεταφοράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο διάδρομός του είναι κατάλληλος για την κάθετη απογείωση, όπως για τα αεροσκάφη F-35. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από εδώ θα απονηωθoύν ελικόπτερα, επιθετικά ελικόπτερα, τα μη επανδρωμένα Bayraktar όπως και το πρώτο μας μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma. Το Αnadolu μπορεί να μεταφέρει για αμφίβιες επιχειρήσεις έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 700 ανδρών. Με τα αποβατικά πλοία που θα μεταφέρει θα μπορεί να κάνει αμφίβιες  επιχειρήσης μεταφέροντας οχήματα, τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, όλμους».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 94 οχημάτων. Όπως έχει τη δυνατότηα να μεταφέρει αποβατικά πλοία, τεθωρακισμένα. Και 700 άνδρες για τις αμφίβιες επιχειρήσεις».

Διαβάστε ακόμη: