«Δεν ξέρουμε ακόμη αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην νότια Τουρκία» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Αυτό είναι το θέμα» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος σεισμός και οι συνέπειές του θα είναι πολλαπλές», ο οποίος προήλθε από ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκινά από τον Λίβανο και φτάνει μέχρι τη Μαύρη θάλασσα.

Ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι ο σεισμός αυτός δεν θα επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο ούτε έχει σχέση με την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», προσθέτει.

Σεισμός στην Τουρκία: Έτοιμη και η ΕΕ να στηρίξει την Άγκυρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια μετά τον πολύνεκρο και καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Τουρκία, ανέφερε μέσω Twitter ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι.

«Σοκαριστικό να ακούμε για τον τεράστιο αντίκτυπο του σεισμού που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» ανέφερε ο κ. Βάρχελι.

Διαβάστε ακόμη: