H λανθασμένη τακτική που ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να χάσει τον έλεγχο της ομοσπονδίας, μετά από 24 χρόνια παντοκρατορίας της συγκεκριμένη διοίκησης.

Από τη μία λοιπόν επέλεξε μέσω του στίβου να λύσει τους προσωπικούς του λογαριασμούς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη να επιλέξει, ατυχώς, μια κατεξοχήν κομματική υποψηφιότητα, αυτή  της Σοφίας Σακοράφα που προέρχεται από το κόμμα της δραχμής, το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Προφανώς η επιλογή να κομματικοποιήσει πλήρως τις εκλογές στην αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας είναι απαράδεκτη και αυτό ακριβώς κατανοεί και η πλειοψηφία των σωματείων που θα εκλέξουν τη νέα διοίκηση, με αποτέλεσμα να του γυρίζουν την πλάτη.

Στην συνέχεια για να αιτιολογήσει την διαφαινόμενη ήττα και καταγγέλλει …προκαταβολικώς στημένες διαδικασίες την ώρα που οι εκλογές θα γίνουν σε ένα μήνα και που δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Από τη μία λοιπόν στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ θα είναι υποψήφια η Τασούλα Κελεσίδου, δις Ολυμπιονίκης και τρεις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, η οποία στηρίζεται από ένα ευρύ πλέγμα σωματείων και δεν έχει δώσει ποτέ η ίδια, κομματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της και τα σωματεία που την στηρίζουν προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Είναι παλιοί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, άνθρωποι του αθλητισμού που δεν ανέχονται άλλο την 24 ετή θητεία της απερχόμενης διοίκησης.

Και από την άλλη η Σοφία Σακοράφα και ο «ΣΕΓΑΣ της δραχμής». Η επιλογή των σωματείων είναι απλή και προβλεπόμενη και μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που εδώ και 24 χρόνια που η διοίκηση Παναγόπουλου-Σεβαστή αντιμετωπίζει όχι μόνο το φάσμα της ήττας, αλλά της συντριβής μετά από έξι συνεχόμενες θητείες.

Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά που έπαιρναν ήταν ποσοστά που έχουμε δει σε απολυταρχικά καθεστώτα καθώς εκλέγονταν με ποσοστά άνω του 90% του εκλογικού σώματος αλλά τότε ούτε λόγος να καταγγείλουν «στημένες» διαδικασίες, ήταν όλα μέλι γάλα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά καθώς αυτή θα είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που θα υπάρξει ένας πλήρης έλεγχος των πεπραγμένων μιας 24χρονης διοίκησης, η οποία δεν είχε ποτέ της αντιπολίτευση και διαχειρίστηκε πάνω από 240 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ιδιαίτερη διαφάνεια και πολλές φορές έχοντας ανθρώπους από κυβερνητικά γραφεία στα διοικητικά συμβούλια τους.

Οι εκτιμήσεις σήμερα είναι ότι από τα 227 σωματεία που θα ψηφίσουν σε ένα μήνα η Τασούλα Κελεσίδου έχει ήδη εξασφαλίσει τα 126, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κώστας Παναγόπουλος και ο Βασίλης Σεβαστής, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα είναι καν υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες, βλέπουν μόλις 57 σωματεία να ταυτίζονται με τις απόψεις τους δημόσια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Παναγόπουλος-Σεβαστής σκέφτονται να αποσυρθούν εντελώς από τις εκλογές καταγγέλλοντας πως είναι στημένες!

Τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα και έχουν αποφασίσει προφανώς η έξοδος τους να είναι, όχι απλά ηρωική, αλλά να προκαλέσουν μπάχαλο.

Έτσι λοιπόν ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε ο Τραμπ, καταγγέλλουν ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος εκλογής της νέας διοίκησης θα είναι διαβλητός, επιχειρούν να εμπλέξουν εν ενεργεία αθλητές στις διαδικασίες, παρακαλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγάζουν δηλώσεις κατά του Αυγενάκη και της Κυβέρνησης.

Το στοίχημα λοιπόν είναι αν η ομάδα Παναγοπούλου – Σεβαστή θα αντέξει να φτάσει μέχρι τις εκλογές.

Το βέβαιο είναι ότι τα σωματεία και οι υποψήφιοι στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ διαβάζουν τις ανακοινώσεις των πάλαι ποτέ ισχυρών ανδρών της ομοσπονδίας και χαμογελούν με κατανόηση.

Δεν είναι και λίγο οι άνθρωποι που εκλεγόταν 24 χρόνια με 90% και σήμερα αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν ούτε το 30% της δύναμης των σωματείων.