Ο σταρ του Χόλιγουντ Σον Πεν (Sean Penn), λίγες μέρες αφότου επισκέφθηκε το Κίεβο ούτως ώστε να γυρίσει σκηνές για το ντοκιμαντέρ του για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρέθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Πολωνία διασχίζοντας τα σύνορα με τα πόδια.

Ο Σον Πεν φεύγει από την Ουκρανία για την Πολωνία με τα πόδια

Ο 61χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης «ανέβασε» μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όπου διακρίνεται με μια βαλίτσα στο χέρι δίπλα σε ένα κομβόι αυτοκινήτων.

Ο Σον Πεν έφυγε από την Ουκρανία για την Πολωνία με τα πόδια

Ο Σον Πεν έφτασε στα πολωνικά σύνορα με τα πόδια

«Εγώ και δύο συνάδελφοί μου περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρόμου. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή τη φωτογραφία μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά μόνο, στα περισσότερα χωρίς να διακρίνονται αποσκευές, και το μόνο αξίας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα αυτοκίνητο», έγραψε ο Sean Penn στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Το tweet δεν εξηγεί γιατί ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και οι συνάδελφοί του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους.

Ο Σον Πεν βρισκόταν στο Κίεβο την περασμένη Πέμπτη ούτως ώστε να συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας, καταγράφοντας πλάνα για ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την ουκρανική κρίση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Sean Penn έχει πάρει συνεντεύξεις από Ουκρανούς πολιτικούς και στρατιωτικούς, καθώς και δημοσιογράφους.

Ο Σον Πεν φεύγει από την Ουκρανία για την Πολωνία με τα πόδια

Σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο ηθοποιός επαίνεσε τον λαό της Ουκρανίας ως «ιστορικό σύμβολο θάρρους» και αποκάλεσε την χώρα ως «την κορυφή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων». «Αν επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνο της (η Ουκρανία), η ψυχή μας ως Αμερική έχει χαθεί», έγραψε ο Πεν.