Σε υψηλό 32 μηνών κινούνται τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου,  με την διάθεση των εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα να ενισχύει τις προοπτικές της ζήτησης, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται, μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες ανόδου, ευρισκόμενο στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο του 2018.

Οι Αμερικανοί επιστρέφουν σιγά σιγά στις συνήθειες τους, γυρίζοντας πίσω στα γραφεία τους, συναντώντας φίλους και διοργανώνοντας μαζικές εκδηλώσεις, ενώ οι πολίτες των ΗΠΑ οι οποίοι ταξιδεύουν σε ημερήσια βάση έφθασαν τα 2 εκατομμύρια, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου, ενισχύεται κατά  0,5%, στα 73,05 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κερδίζει επίσης 0,5%, στα 71,24 δολ. το βαρέλι.

Το Ιράκ, δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στο πλαίσιο του OPEC, ανέφερε ότι “βλέπει” το πετρέλαιο να κινείται μεταξύ 68 και 75 δολ. το βαρέλι στο β’ εξάμηνο του 2021.

Τιμή πετρελαίου: Τι λένε όσοι είναι μέσα στα…«κόλπα»;