Σε υψηλά διετίας ενισχύεται το bitcoin, χάρη στις ενδείξεις ότι μεγάλοι παίκτες αγοράζουν το κρυπτονόμισμα, ενώ το ethereum ξεπέρασε τα 3.200 δολάρια για πρώτη φορά από το 2022.

Το bitcoin σημείωσε ράλι άνω του 10% σε δύο συνεδριάσεις, λαμβάνοντας στήριξη από την αποκάλυψη της Δευτέρας από τον επενδυτή κρυπτογράφησης και την εταιρεία λογισμικού MicroStrategy ότι αγόρασε πρόσφατα περίπου 3.000 bitcoins με δαπάνη 155 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε πρόσφατα από την έγκριση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) που κατέχουν bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη Δευτέρα, οι όγκοι συναλλαγών σε αρκετά από τα κεφάλαια αυτά αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι εταιρείες που συνδέονται με την κρυπτογράφηση σημείωσαν επίσης ράλι, σε αντίθεση με τις νευρικές ευρύτερες αγορές.

Το bitcoin αυξήθηκε μέχρι και τα 57.036 δολάρια το πρωί της Ασίας στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2021. Το ethereum αυξήθηκε μέχρι τα 3.275 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

“Υπάρχει μόνο τόση προσφορά … αλλά η ζήτηση που απελευθερώνεται από τα αμερικανικά spot ETFs φαίνεται να είναι αμείλικτη”, δήλωσε ο Justin d’Anethan, επικεφαλής συνεργασιών στην Ασία στην Keyrock.

Διαβάστε ακόμη: