search

MAIN STREET

Σε θετικό έδαφος οι Ευρωπαϊκοί δείκτες, κλειστός λόγω αργίας ο FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς το σχετικά θετικό κλίμα συνεχίζεται για τις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης του 2022.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αλμα πάνω από 3,5%

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς το σχετικά θετικό κλίμα συνεχίζεται για τις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης του 2022.

Οι μετοχές στην Ευρώπη ενισχύονται ορμώμενες από της θετική διαπραγμάτευση στις αγορές τις Ασίας-Ειρηνικού και δεδομένης της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε η κυβέρνηση της Κίνας τη νύχτα.

Σύμφωνα με αυτή πρόκειται να τερματίσει την καραντίνα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στις 8 Ιανουαρίου.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά περίπου 0,7% κατά τις απογευματινές συναλλαγές, ενώ ο γαλλικός CAC 40 πρόσθεσε 1% και ο ιταλικός FTSE MIB περίπου 0,3%.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση του δείκτη FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει κλειστή σήμερα Τρίτη λόγω αργίας στη χώρα.

Σε επίπεδο κλάδου, οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανίας πρόσθεσαν 1,6% ηγούμενες των κερδών καθώς οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές εταιριών του κλάδου ταξιδιών/αναψυχής υποχώρησαν κατά 0,4%. Δεδομένης της ανακοίνωσης της κινεζικής κυβέρνησης για άρση του μέτρου της καραντίνας στους ταξιδιώτες από 8 Ιανουαρίου 2023, οι αγορές της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά και παρέδωσαν τη σκυτάλη στις Ευρωπαϊκές.

Οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά σήμερα καθώς η εν λόγω ανακοίνωση συμβολίζει το τέλος της πολιτικής μηδενικού Covid που τηρείται για σχεδόν τρία χρόνια στην Κίνα και δημιουργεί θετικές προσδοκίες. Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι πρόκειται να παραχωρήσουν ενημέρωση τύπου για τον Covid.

Ο Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 1% και ο Shenzhen Composite κέρδισε 0,9%, ενώ οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία παρέμειναν κλειστές για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμη: