search

MAIN STREET

Σε θετικό έδαφος η Wall Street παραμένουν ωστόσο οι απώλειες για την εβδομάδα

Οι μετοχές στις ΗΠΑ κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό έδαφος την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που χάθηκε.

Wall Street

Οι μετοχές στις ΗΠΑ κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό έδαφος την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που χάθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 167 μονάδες, ή 0,5%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο δείκτης Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,2%.

Οι κύριοι δείκτες ταλαντώθηκαν νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Αφορμή τα στοιχεία για τον βασικό δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, ο οποίος θεωρείται ο προτιμώμενος μετρητής πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα οποία ανακοινώθηκαν ελαφρώς υψηλότεροι από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι σε ετήσια βάση, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει παρά τις προσπάθειες της Fed να τον κάμψει.

«Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα υπογραμμίζουν τη δυσκολία για τους επενδυτές σήμερα, όπου τα αδύναμα νούμερα προκαλούν φόβους για ύφεση και τα ισχυρά νούμερα φέρνουν φόβο στη Fed», δήλωσε ο Louis Navellier, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας ανάπτυξης επενδύσεων Navellier & Associates.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινήσεις της Παρασκευής ακολούθησαν άλλη μια πτώση για τις αγορές καθώς το sell-off τον Δεκέμβριο ξανάρχισε και οι ελπίδες για ένα ράλι του Άγιου Βασίλη έσβησαν.

Για τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 έχει χάσει περίπου 6%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq έχουν χάσει πάνω από 4% και 8%, αντίστοιχα.

Αυτές θα ήταν οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις για τους κύριους μέσους όρους από τον Σεπτέμβριο. Οι μετοχές βρίσκονται επίσης σε ρυθμό για τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008.

Διαβάστε ακόμη: