Η πρωτοφανής αδυναμία του Ιβάν Σαββίδη να φέρει λεφτά στην Ελλάδα έχει προκαλέσει μεγάλη ασφυξία στις επιχειρήσεις του στην χώρα, ειδικά μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό Open που έχει ανάγκη άμεσων κεφαλαίων για να στηρίξει νέες παραγωγές και να προετοιμάσει το πρόγραμμα του νέου έτους!

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της αποχώρησης του Γιάννη Λάτσιου, προ του κινδύνου να υποχρεωθεί να παρουσιάσει έναν τηλεοπτικό σταθμό με παλαιό και ξεπερασμένο πρόγραμμα, την ώρα που ο ανταγωνισμός ενισχύεται!

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, την ώρα τούτη οι επικεφαλής του Σαββίδη στην Ελλάδα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Antenna όπου ο Θοδωρής Κυριακού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει προτείνει το ποσόν των 20 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του Open ενώ αναλαμβάνει το σύνολο των υποχρεώσεων που ανέρχονται σε 16 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή μιλάμε για μια πρόταση συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ που αρχικά δεν ικανοποιεί την πλευρά Σαββίδη, που όμως βρίσκεται σε αδιέξοδο με τις συνθήκες όσον αφορά το μέλλον του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη στη χώρα μας να γίνονται δυσμενέστερες για ευνόητους λόγους!

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το περιβάλλον Μητσοτάκη φέρεται εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τη στάση που κράτησε απέναντι του προεκλογικά τόσο το Open όσο και ο όμιλος Σαββίδη γενικότερα, που θεωρείται ότι υπονόμευσε την κυβέρνηση και προμοτάρισε μικρά φιλορωσικά κόμματα!

Σημειώνεται ότι εδώ και καμπόσο καιρό το Open είχε μπει σε συζητήσεις με το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν άγονες και ο μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος φέρεται να αποσύρθηκε!

Διαβάστε περισσότερα