Ο βετεράνος επενδυτής Μαρκ Μόμπιους ετοιμάζεται να επενδύσει σχεδόν το ήμισυ των κεφαλαίων του σε αναδυόμενες αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, θα ποντάρει σε χώρες όπως η Ινδία αλλά και η Ταϊβάν. 

Με τον τρόπο αυτό, ο Μαρκ Μόμπιους επιθυμεί να συμβάλλει στην αντιστάθμιση της διολίσθησης των κινεζικών μετοχών η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των αποδόσεων συνολικά, στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η μετοχές στην Ινδία καταγράφουν υψηλό 50 ετών» υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής.

«Η χώρα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο στο οποίο βρισκόταν η Κίνα πριν από περίπου 10 χρόνια» προσθέτει.

Μαρκ Μομπιους Mobius

Μαρκ Μόμπιους: Σε ποιες οικονομίες ποντάρει ο μεγαλοεπενδυτής

Η προτίμηση όμως, του Μαρκ Μόμπιους στην αγορά της Ινδίας έρχεται σε σύγκρουση με την άποψη των αναλυτών της Morgan Stanley και της Nomura Holdings Inc., οι οποίοι υποβάθμισαν τη χρηματιστηριακή αγορά αφού ο δείκτης αναφοράς S&P BSE Sensex Index υπερδιπλασιάστηκε από το χαμηλό του Μαρτίου 2020.

Φέτος, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών έμειναν πίσω από τις αντίστοιχες των ανεπτυγμένων χωρών, συγκρατημένες από τις απώλειες στην Κίνα καθώς η κυβέρνηση έχει φέρει τα πάνω κάτω στις αγορές με μια εκτεταμένη ρυθμιστική καταστολή. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει ο Μαρκ Μόμπιους, η πτώση των κινεζικών μετοχών έχει παρουσιάσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Η Mobius Emerging Markets αναμένεται τώρα, να διαθέσει συνολικά το 45% του χαρτοφυλακίου της στην αγορά της Ινδίας αλλά και της Ταϊβάν. «Η κυβέρνηση της Ινδίας καταβάλει προσπάθειες για να δημιουργήσει ένα ορθότερο ρυθμιστικό πλαίσιο αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό τα μονοπώλια» εξηγεί ο Μόμπιους. «Εξετάζουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιθυμεί πιο ισότιμους όρους ανταγωνισμού» καταλήγει.