Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Από την μία γνωρίζουμε ότι μπαίνει στο δεύτερο χρόνο της και επομένως θα υπάρξει μία κοιλιά στα ποσοστά της.

Από την άλλη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κοινωνική δυσαρέσκεια η οποία προκύπτει από την εντεινόμενη ακρίβεια η οποία είναι πιο εμφανής στους τουριστικούς προορισμούς, από την επιστροφή που ζητάει στους ελεύθερους επαγγελματίες για επιδοτήσεις στο ρεύμα, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τους αυξημένους λογαριασμούς και φυσικά από το μεγάλο μέτωπο των ελεύθερων επαγγελματιών που θα δώσουν περισσότερους φόρους μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου, στην προσπάθειά του να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών θα θελήσει να συνθέσει ένα αφήγημα τον Σεπτέμβριο με την Διεθνή Έκθεση στην Θεσσαλονίκη.

Eκεί που θα σταθεί η στρατηγική του Μαξίμου είναι σε ένα πακέτο μέτρο που θα στοχεύει στην οικογένεια και τους νέους.

Υπό αυτό το πρίσμα στην κυβέρνηση προσανατολίζονται σε παρεμβάσεις γύρω από το δημογραφικό και το στεγαστικό πρόβλημα, ιδιαίτερα των νεότερων πολιτών, ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης με μεγαλύτερη περίμετρο ωφελούμενων.

Επίσης, είναι σίγουρα στο νέο καλάθι ότι θα περιλαμβάνονται νέες φοροελαφρύνσεις, έκπτωση στο φόρο 2-3% για όσους είναι συνεπείς φορολογούμενοι, νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2025 καθώς και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο τέλος του Ιουλίου, θα έχουν καταλήξει και στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Παράλληλα, έχει αποφασιστεί να δοθεί στο τέλος του χρόνου οικονομική ενίσχυση για τους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, στις ευάλωτες κατηγορίες.

Μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες που μελετάται πολύ είναι η αύξηση του επιδόματος ανεργίας και η αλλαγή του σε επίδομα εργασίας.

Η ΝΔ βρίσκεται σε ένα σοβαρό μεταίχμιο. Θα πρέπει να αντιστρέψει αυτή η εικόνα της πίεσης των εισοδημάτων από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στα μακρομεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα θα δούμε και τις περιβόητες αλλαγές στους γενικούς γραμματείς, ώστε να ενδυναμώσει ακόμα καλύτερο το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμη