Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας λάτρευε την οδήγηση. Και τις περισσότερες φορές επέλεγε να οδηγεί η ίδια στους επαρχιακούς δρόμου της Σκωτίας παρά να απολαμβάνει τη διαδρομή καθισμένη αναπαυτικά στα πολυτελή αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σοφέρ της.

Πολλές είναι άλλωστε και οι φωτογραφίες της που κυκλοφορούν που την απεικονίζουν να οδηγεί το αγαπημένο της τζιπ, φορώντας στο κεφάλι το χαρακτηριστικό της μαντήλι και εξερευνώντας τα αγροτικά δρομάκια που οδηγούσαν στο κάστρο Μπαλμόραλ.

Ένα βασιλικό Range Rover

Μεγάλη της αδυναμία τα Range Rover, αυτοκίνητα που θεωρούσε πολύ ανθεκτικά και αξιόπιστα. Σαν αυτό που βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από την Iconic Auctioneers τον επόμενο μήνα και που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνη.

Το μοντέλο του 2004 κατασκευάστηκε από Land Rover Special Vehicle Operations για την βασίλισσα Ελισάβετ II και κυκλοφόρησε σε χρώμα πράσινο μετά από απαίτηση της μεγαλειότατης.

Το διάσημο SUV συνοδεύεται από πολλές αναβαθμίσεις, όπως μια τροποποιημένη μάσκα με κρυφά φώτα, ειδικά καλύμματα εμπρός και πίσω καθισμάτων, προστατευτικό χώρο για τον σκύλο, πλαϊνά σκαλοπάτια και λασπωτήρες. Επίσης διαθέτει και τα αξεσουάρ που είχαν όλα τα οχήματα της βασίλισσας, όπως διπλοί διακόπτες πίσω παραθύρου και πίσω χειρολαβές για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από το όχημα.

Στο τιμόνι που οδηγούσε η Λίλιμπετ

Την αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ στην οδήγηση αποδεικνύει ο χιλιομετρητής που γράφει πάνω από 100.000 μίλια (160.000 χλμ.) -τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν με εκείνη στο τιμόνι όταν εξερευνούσε την επαρχία της Σκωτίας. Άλλωστε, η Iconic Auctioneers, διαθέτει και αρκετά βίντεο με την μεγαλειότατη στο τιμόνι για να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου.

Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει πως το θρυλικό αυτοκίνητο θα πωληθεί μεταξύ 50.000 και 60.000 £ (ή περίπου 61.000 $ έως 73.000 $) στη δημοπρασία που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Οι λάτρεις του Στέμματος στη Μεγάλη Βρετανία άλλωστε είναι πολλοί και αρκετοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να καθίσουν στο τιμόνι που κρατούσε η αγαπημένη τους «Λίλιμπετ».

Διαβάστε ακόμη: