Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν αφού οι αμερικανικοί δείκτες αναφοράς, ο S&P500 και ο Nasdaq Composite, διέκοψαν ένα οκταήμερο σερί κερδών.

Τα στοιχεία της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,3% σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 16,6%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι εξαγωγές θα αυξάνονταν κατά 11,4%, ενώ η αύξηση των εισαγωγών είχε προσδιοριστεί στο 14,9%.

Με τις εξαγωγές να είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες και τις εισαγωγές να αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο, η Ιαπωνία διολίσθησε σε εμπορικό έλλειμμα 621,84 δισ. γεν (4,28 δισ. δολάρια), μεγαλύτερο από τα 330,7 δισ. γεν που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο Ιούλιος θα είναι ο τελευταίος μήνας καταγραφής εμπορικών στοιχείων πριν από την κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια στα τέλη Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε δραματική ενίσχυση του γεν.

Συνήθως, ένα ασθενέστερο γεν ωφελεί τους Ιάπωνες εξαγωγείς και τους εμπορικούς οίκους, τα βαριά χαρτιά του Nikkei 225 και των οποίων η άνοδος έχει συμβάλει καθοριστικά στην άνοδο του δείκτη στα υψηλά ρεκόρ του.

O ιαπωνικός Nikkei 225 καταγράφει πτώση 0,46%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 χάνει 0,04%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διολισθαίνει κατά 1,02% και στην ηπειρωτική Κίνα, ο  Shanghai καταγράφει πτώση 0,38% και ο SZSE Component χάνει 0,04%.

Οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com σημείωσαν βουτιά 10% την Τετάρτη στο Χονγκ Κονγκ, αφού η αμερικανική εταιρεία λιανεμπορίου Walmart επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει το μερίδιό της στην κινεζική εταιρεία.

Η Walmart δήλωσε στο CNBC ότι η απόφαση να πουλήσει το μερίδιό της θα επιτρέψει στην εταιρεία να «επικεντρωθεί στις ισχυρές μας δραστηριότητες στην Κίνα για την Walmart China και τη Sam’s Club και να αξιοποιήσει κεφάλαια προς άλλες προτεραιότητες».

Η εταιρεία δήλωσε ότι «η JD υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης μας τα τελευταία 8 χρόνια και δεσμευόμαστε για μια συνεχή εμπορική σχέση μαζί τους».

Ο Kospi από τη μεριά του ενισχύεται κατά 0,19%.

Διαβάστε ακόμη: