Τα βιομηχανικά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αυξήθηκαν μετά τη μείωση των επιτοκίων από τις κινεζικές τράπεζες, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου να διασφαλίσει ότι η οικονομία της χώρας θα επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης για το 2024.

Οι μειώσεις των δύο βασικών επιτοκίων ήταν μεγαλύτερες από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι και ακολούθησαν τη μείωση του βασικού επιτοκίου πολιτικής της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο. Η ανώτατη ηγεσία της Κίνας είχε ζητήσει χαμηλότερα επιτόκια και ισχυρότερα μέτρα για την στήριξη της προβληματικής αγοράς ακινήτων, βασική πηγή ζήτησης για μέταλλα όπως ο χάλυβας, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

Τα βιομηχανικά εμπορεύματα είχαν μερικές εβδομάδες αστάθειας, καθώς οι traders αντέδρασαν σε έναν καταιγισμό ανακοινώσεων της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που θα βοηθήσουν την οικονομία και θα τη βοηθήσουν να επιτύχει τον στόχο ανάπτυξης 5% για φέτος. Το σιδηρομετάλλευμα και ο χαλκός αυξήθηκαν αρχικά λόγω των αυξημένων προσπαθειών του Πεκίνου, αλλά στη συνέχεια μείωσαν τα κέρδη λόγω αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητά τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,8% στα 9.700,50 δολάρια ανά τόνο έως τις 11:57 π.μ. τοπική ώρα στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ενώ ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 1% και το αλουμίνιο πρόσθεσε 0,3%. Το σιδηρομετάλλευμα που αποτελεί συστατικό της χαλυβουργίας προχώρησε έως και 1,7% στα 103,45 δολάρια ανά τόνο στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, πριν περιορίσει τα κέρδη και διαπραγματευτεί με μικρή μεταβολή στα 101,90 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: