Μαθαίνω ότι την μεταβίβαση της Euromedica εξετάζουν οι δικαστικές αρχές με την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να αναζητά κατά πόσον η εταιρεία μπήκε νομίμως ή όχι στο καθεστώς εξυγίανσης και στη συνέχεια – αποκλειομένων των παλαιών μετόχων – κατέληξε στα χέρια της Farallon Capital, η οποία πριν ήταν μέτοχος με 17,5%.

Ήδη η ορκωτή ελεγκτής, Μ. Χρυσανθοπούλου που όρισε η εισαγγελέας (στις 27.06.2022) προχωρεί στην πραγματογνωμοσύνη, αν δηλαδή στον υπό κρίση ισολογισμό αξιολόγησης της εταιρείας εμφανίστηκαν ή αποκρύφτηκαν ουσιώδη περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου.

Η κυρία Χρυσανθακοπούλου οφείλει, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, να παραδώσει το πόρισμά της έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές η νομιμότητα της μεθοδολογίας της Farallon

Τους ισχυρισμούς αυτούς θα εξετάσει η εισαγγελία, μετά την πραγματογνωμοσύνη της κ. Χρυσανθοπούλου, αφού λάβει και τη συνδρομή που έχει ζητήσει από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες από την πλευρά τους θα διερευνήσουν τη νομιμότητα της μεθοδολογίας της Farallon.

Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση Euromedica θα οδηγηθεί σε (αρκετές) δικαστικές διελκυστίνδες, που θα έχουν και ποινικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμη: