Η εμφάνιση που φορούσε το είδωλο του μπάσκετ, ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των τελικών του NBA το 1998, πωλήθηκε έναντι 10,1 εκατ. δολαρίων σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s είπε ότι το αντικείμενο αυτό προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό στους λάτρεις των σπορ και τους συλλέκτες.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών υπήρξαν συνολικά 20 προσφορές.

Ο επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών του Sotheby’s, Brahm Wachter, είπε ότι οι πλειοδότες «ανυπομονούσαν να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας».

«Το σημερινό αποτέλεσμα που σπάει ρεκόρ «σταθεροποιεί» τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στη λίστα των μεγαλύτερων όλων των εποχών, αποδεικνύοντας ότι το όνομά του και η απαράμιλλη κληρονομιά του είναι εξίσου επίκαιρα όσο πριν από σχεδόν 25 χρόνια», είπε ο Wachter.

Η εμφάνιση του Τζόρνταν κατέρριψε το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ που κατείχε εμφάνιση, που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση είχε πωληθεί έναντι 9,28 εκατ. δολ.

Η αθλητική εμφάνιση του Τζόρνταν δημοπρατήθηκε μαζί με ένα περιοδικό Sports Illustrated από τον Ιούνιο του 1998, το οποίο απεικονίζει τον Τζόρνταν στο εξώφυλλο.

Ο Μάικλ Τζόρνταν θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στους Σικάγο Μπουλς, έγινε παγκόσμιο σύμβολο και ο λόγος που το ΝΒΑ έχει κατακτήσει τον κόσμο.

Αν και οι Σικάγο Μπουλς έχασαν τον εναρκτήριο αγώνα των τελικών του ΝΒΑ από τη Γιούτα Τζαζ, κέρδισαν τα επόμενα τρία παιχνίδια. Στη συνέχεια, η Γιούτα Τζαζ πήρε το επόμενο παιχνίδι με δύο πόντους.

Στο έκτο παιχνίδι, ο Τζόρνταν ανέβασε τους Μπουλς στο 87-86 με μόλις 5,2 δευτερόλεπτα να απομένουν. Έτσι, εξασφάλισε τον τελευταίο του τίτλο στο ΝΒΑ.

Η επιστροφή επευφημήθηκε από τους οπαδούς του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είχε αποσυρθεί ξαφνικά από το μπάσκετ τον Οκτώβριο του 1993, μετά τη δολοφονία του πατέρα του στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο σταρ είχε κερδίσει επτά τίτλους και οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς σε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

«Πάντα τόνιζα ότι όταν χάνω την αίσθηση του κινήτρου και την αίσθηση να αποδείξω κάτι ως μπασκετμπολίστας, είναι ώρα να φύγω», είχε πει ο Τζόρνταν.

Σήμερα είναι στα 59 του χρόνια και η οριστική του απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του ήταν, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, το 2003.

Διαβάστε ακόμη: