Όπως είχε ήδη γνωστοποιηθεί, αυτή η σχεδόν δίωρη ωδή στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή κινείται γύρω από δύο άξονες. Τον αδυσώπητο μαχητή, τον απόλυτο επαγγελματία, των ασταμάτητο πρωταθλητή που κάνει τα πάντα για να πιάσει το 100%. Κάνει τα πάντα για να φτάσει στο στόχο. Κι από την άλλη, τον ευαίσθητο οικογενειάρχη, τον άνθρωπο πίσω από το μύθο. Το σύζυγο, τον πατέρα, τον αδερφό, τον γιο. Δύο όψεις του ίδιου, ξεχωριστού νομίσματος.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του ντοκιμαντέρ αφορά στην καριέρα του. Τα πρώτα βήματα, το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1, την πρώτη του νίκη, τον πρώτο τίτλο. Τις αμφιλεγόμενες στιγμές της καριέρας του – ήταν κι αυτές κομμάτι της ιστορίας. Την τραγική Πρωτομαγιά του 1994 και το θάνατο του Ayrton Senna.

Και μετά, την αναζήτηση νέας πρόκλησης και την απόλυτη δοκιμασία με τη Scuderia Ferrari. Τις αναποδιές, τις δυσκολίες προτού οδηγήσει τους κόκκινους στην κορυφή, χτίζοντας μία αυτοκρατορία. Τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από την ενεργό δράση το 2016 αλλά και στην επιστροφή το 2010. Την ατέρμονη επιθυμία του να αναζητά τα όρια.

Κι ενώ παρελαύνουν από την οθόνη πολλοί αντίπαλοι, teammates και συνεργάτες (Jean Todt, Ross Brawn, Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Bernie Ecclestone, Mika Hakkinen, David Coulthard, Damon Hill, Mark Webber, Willi Webber, Sabine Kehm), η εναλλαγή είναι συνεχής. Πίσω από το προσωπείο του πρωταθλητή, του ανθρώπου που δούλευε ασταμάτητα, υπήρχε ένας ευαίσθητος άνθρωπος που έδινε τα πάντα για την οικογένειά του.

Συγκινητικές στιγμές

Κι εκεί είναι οι πιο συγκινητικές στιγμές. Με αποκορύφωμα το τελευταίο δεκάλεπτο. Όταν δακρυσμένη η Corinna Schumacher λέει μεταξύ άλλων για τον αγαπημένο της Michael: «Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπείες. Κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιωθεί η κατάστασή του και για να διασφαλίσουμε πως νιώθει άνετα. Και γενικά να νιώθει την οικογένειά μας, το δέσιμό μας. Θα κάνω ότι μπορώ, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, με τον τρόπο που θα ήθελε και θέλει ο Μίκαελ. Τα εν οίκω μη εν δήμω όπως έλεγε κι εκείνος. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορέσει να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική μας ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Michael πάντα μας προστάτευε, τώρα προστατεύουμε εμείς τον Michael».

Η οικογένεια του 

Στη συνέχεια, η 52χρονη Γερμανίδα είπε: «Φυσικά, μου λείπει ο Michael κάθε μέρα. Αλλά δεν λείπει μόνο σε εμένα. Λείπει στα παιδιά, στην οικογένεια, στον πατέρα του, σε όλους όσοι ήταν γύρω του. Λείπει σε όλους μας αλλά είναι εδώ. Είναι αλλιώς, όμως είναι εδώ. Κι αυτό πιστεύω πως μας δίνει δύναμη. Ποτέ δεν κατηγόρησα το Θεό για ότι συνέβη. Ήταν μεγάλη ατυχία. Όλη η ατυχία που θα μπορούσε κανείς να έχει στη ζωή του. Ήταν πάντα ασφαλής στους αγώνες, γι’ αυτό ήμουν σίγουρη πως είχε φύλακες-αγγέλους να τον προσέχουν. Δεν ξέρω αν ήταν κάποιου είδους προστατευτική ασπίδα που άπλωνα γύρω μου ή αν απλά ήμουν κατά κάποιο τρόπο αφελής, όμως ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι στον Michael».

Η 24χρονη κόρη του Schumi, Gina, τονίζει τις ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές: «Η καλύτερη στιγμή ήταν πάντα όταν γύριζε σπίτι. Ήταν πολύ ωραία γιατί καθόταν μαζί μας πολλές ώρες όταν επέστρεφε, παρόλο που θα ήταν πολύ κουρασμένος. Ήμασταν απλώς χαρούμενοι που ήταν σπίτι».

Όσο για τον Mick, ακολουθεί τα χνάρια του μπαμπά του και φέτος διανύει την πρώτη του σεζόν ως οδηγός της Formula 1, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Haas. Και αναφέρεται στο “δέσιμο” που θα μπορούσαν να έχουν, αν ο Michael μπορούσε τώρα να βρίσκεται πλάι του, να καθοδηγεί την καριέρα του.