Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Μοχάμεντ Σαλάχ «καίει» τη Λίβερπουλ. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες χωρίς ωστόσο να έχει βγει ακόμα «λευκός καπνός». Το συμβόλαιο του Αιγύπτιου επιθετικού εκπνέει το καλοκαίρι του 2023, κοινή επιθυμία όμως αποτελεί να ανανεωθεί το συντομότερο.

Σε συνέντευξή του στο Four Four Two, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ερωτηματικά σχετικά με την παραμονή του στο σύλλογο μετά το τέλος του συμβολαίου του.

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στο Άνφιλντ για πολλά χρόνια ακόμη, ο Σαλάχ είπε: «Δεν ξέρω, μου μένει ένας χρόνος. Νομίζω ότι οι οπαδοί ξέρουν τι θέλω, αλλά στο συμβόλαιο δεν είναι το παν με τα χρήματα. Οπότε δεν ξέρω, δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Έχω έναν χρόνο ακόμα και οι οπαδοί ξέρουν τι θέλω».

Ο 29χρονος επιβεβαίωσε ότι επιθυμία του ήταν πάντα να παραμείνει στη Λίβερπουλ. «Ναι», είπε. «Αυτός ο σύλλογος σημαίνει πολλά για μένα – απόλαυσα το ποδόσφαιρό μου εδώ περισσότερο από οπουδήποτε, έδωσα στον σύλλογο τα πάντα και όλοι το είδαν αυτό. Έχω ζήσει πολλές απίστευτες στιγμές εδώ, κερδίζοντας τρόπαια, γκολ, ατομικά τρόπαια. Είναι σαν οικογένεια εδώ».

Τέλος, ο Αιγύπτιος σχολίασε και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να φεύγει από το σύλλογο αυτό το καλοκαίρι, αν δεν ανανεώσει με τη Λίβερπουλ. Ο 29χρονος ήταν ξεκάθαρος ότι περιμένει να αγωνίζεται στους «κόκκινους» του χρόνου ανεξάρτητα από το θα συμβεί με τις διαπραγματεύσεις.

«Ναι. Έτσι νομίζω» απάντησε έκπληκτος που ακούγονται τέτοιες φήμες. «Αν, όμως, θέλουν να φύγω, αυτό είναι κάτι διαφορετικό» αστειεύτηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η Λίβερπουλ είναι βέβαιο ότι μόνο κάτι τέτοιο δε θέλει. Ο Αιγύπτιος θα γιορτάσει τα 30α του γενέθλια τον Ιούνιο και είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Φέτος, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 22 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και 30 σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, έχει μοιράσει και 12 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ.