Σχέδιο συνολικής κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης του Ομίλου Intralot με αύξηση κεφαλαίου ως το ποσό των 111,4 εκατ. ευρώ , αλλά και κοινοπρακτικό δανεισμό, καθώς και έκδοση νέου ομολόγου,  παρουσίασε ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποία ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στον τομέα των δραστηριοτήτων της Intralot σκεφτόμαστε να πάμε σε αναδιάρθρωση των κεφαλαίων με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σύναψη δανείου με ελληνικές τράπεζες και νέο ομόλογο πάλι σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τις τράπεζες και θα γίνει γνωστό χρονικά πως θα διαμορφωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ενώ θα λήξει εντός του 2023», ανέφερε ο Σ. Κόκκαλης.

Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν σήμερα πολύ καλύτερους όρους από ότι οι αμερικανικές, σημείωσε.

Ανάπτυξη σε νέες αγορές

«Με τις κινήσεις αυτές η εταιρεία θα βγει από την επιτήρηση, θα καλύψουμε το ομολογιακό δάνειο του 2024 και θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη.  Βασικοί μας στόχοι είναι η ανάπτυξη στην Αυστραλία και νέες αγορές, όπως η Βραζιλία, που αποτελεί μία πολύ μεγάλη αγορά στην οποία είχαμε κάποτε δραστηριοποιηθεί αλλά πλέον απαιτείται νέα προσέγγιση. Με αυτές όλες τις προσπάθειες και ενέργειες η Intralot θα είναι μια εταιρεία πολύ αξιόλογη και θα έχει με συνεργασίες με 3-4 μεγάλες υπάρχουσες εταιρείες -όχι με ανταγωνιστές- αλλά με παρόχους οι οποίοι αυτή της στιγμή είναι στη φάση εγκατάστασης σύγχρονων νέων συστημάτων», εξήγησε ο Σ. Κόκκαλης.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε ότι οι νέες συνεργασίες του Ομίλου οδηγούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε αβεβαιότητα όπως τόνισε, εκτιμώντας ωστόσο ότι η οικονομία την ΗΠΑ είναι ισχυρή και θα την ξεπεράσει.

Διαβάστε ακόμη: