Να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για δυο κακουργήματα που αφορούν στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας  η 33χρονη μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, ζητάει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης.

Τα κακουργήματα για τα οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να δικαστεί σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού της αλλά και
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας του στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021.

Επί της ουσίας, με την πρότασή του ο κ. Νούλης δέχεται ότι η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τελέσει την ανθρωποκτονία της κόρης της, είχε προσπαθήσει να κόψει το νήμα της ζωής της και ενώ το παιδί νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφανθεί οριστικά αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Πάντως, ο εισαγγελέας ζητεί την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορούμενη μητέρα. Ωστόσο, και επί αυτού του ζητήματος θα αποφανθεί οριστικά το δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Το «κουβάρι» της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται έπειτα από το «εύρημα» των ειδικών ότι στο παιδί ανιχνεύθηκε κεταμίνη, ουσία η οποία ήταν μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε, το περασμένο καλοκαίρι η άσκηση νέας δίωξης σε βάρος της 33χρονης από τον εισαγγελέα κ. Νούλη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού, τον Απρίλιο του 2021, όταν εκείνο νοσηλεύονταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας.

 

Διαβάστε ακόμη: