Οι εξαγωγές πετρελαιοειδών της Ρωσίας μειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με τις ροές ντίζελ να υποχωρούν σε χαμηλό τριών ετών, εν μέσω της απαγόρευσης ορισμένων αποστολών του καυσίμου για το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης εβδομάδας.

Οι εξαγωγές ντίζελ άρχισαν να ανακάμπτουν μετά τις 6 Οκτωβρίου, όταν η Μόσχα προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης εξαγωγών πετρελαίου υψηλής ποιότητας για να σταθεροποιήσει τις εγχώριες προμήθειες. Το ίδιο διάστημα, αυξήθηκαν οι αποστολές νάφθας και μαζούτ.

Η αγορά πετρελαίου παρακολουθεί στενά τις ρωσικές εξαγωγές για να εκτιμήσει την παραγωγή αργού. Οι θαλάσσιες ροές αργού πετρελαίου υποχώρησαν τις επτά ημέρες έως τις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία δεξαμενόπλοιων που παρακολουθεί το Bloomberg. Εν τω μεταξύ, η εποχιακή συντήρηση μείωσε τους ρυθμούς διύλισης σε χαμηλό 19 εβδομάδων, περιορίζοντας τις εξαγωγές καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εξαγωγές προϊόντων διύλισης πετρελαίου μειώθηκαν σε περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, μειωμένες κατά 91.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από την εταιρεία αναλύσεων Vortexa Ltd.

Παρόλα αυτά, οι ροές καυσίμων παραμένουν οριακά πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο του ίδιου μήνα που παρατηρήθηκε πέρυσι.

Οι αποστολές ρωσικού ντίζελ έχουν κατρακυλήσει σε μόλις 740.000 βαρέλια ημερησίως, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vortexa.

 

Διαβάστε ακόμη: