Σήμερα (31/05), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η επιβολή κατάστασης πολέμου δε συζητείται επί του παρόντος, αφού η ρωσική ηγεσία δε θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στη χώρα, παρά τις πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς περιοχών της Ρωσίας, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε στις αξιώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας στον Βόρειο Καύκασο, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος –ως στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν– ζήτησε να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα εναντίον της Ουκρανίας και να επιβληθεί ο στρατιωτικός νόμος, μετά τις χθεσινές (30/05) επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με drones, στη Μόσχα.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η απόφαση αποτελεί θέμα της Μόσχας και όχι των περιοχών. Παράλληλα, για ακόμη μία φορά, εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ. «Η κατάσταση εκεί, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Μέτρα έχουν ληφθεί», υποστήριξε.

Βαριά οπλισμένοι μαχητές με στρατιωτικό εξοπλισμό είχαν εισέλθει στην περιοχή του Μπέλγκοροντ από το ουκρανικό έδαφος, την 22α Μαΐου. Λέγεται ότι επρόκειτο για μία εθελοντική μονάδα Ρώσων πολιτών, που πολεμούσε στο πλευρό της Ουκρανίας. Ωστόσο, παρέμενε ασαφές αν και πώς οι μαχητές συνεργάζονταν με το Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη: