Σήμερα (30/05), το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να λάβει τα «αυστηρότερα μέτρα», ως απάντηση για τις επιθέσεις που δέχθηκε η Μόσχα, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Οι διαβεβαιώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ ότι το καθεστώς του Κιέβου δε θα πραγματοποιήσει επιδρομές σε βάθος εντός του ρωσικού εδάφους, αποδεικνύονται πλήρως υποκριτικές. Η Ρωσία επιφυλάσσεται να λάβει τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, σε απάντηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς του Κιέβου», τονίσθηκε στην επίσημη ανακοίνωση.

Τα ξημερώματα, η ρωσική πρωτεύουσα πόλη αποτέλεσε στόχο –σπάνιας– επίθεσης με drones που προκάλεσαν «μικρές» υλικές ζημιές σε κτήρια αλλά όχι θύματα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν.

«Το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτήρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επί τόπου. Κανένας δεν έχει τραυματισθεί σοβαρά», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Αντρέι Βορομπιόφ, επεσήμανε ότι πολλά drones κατερρίφθησαν κοντά στην πόλη. «Σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι κάποιων περιοχών στην Περιφέρεια της Μόσχας μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο εκρήξεων. Ήταν το σύστημα αντιαεροπορικής μας άμυνας», σημείωσε. «Πολλά drones καταρρίφθηκαν, ενόσω πλησίαζαν τη Μόσχα», αποσαφήνισε, καλώντας τους κατοίκους «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και διαβεβαιώνοντας εκείνους ότι «όλες οι υπηρεσίες διάσωσης, κάνουν τη δουλειά τους».

Νέες επιθέσεις στο Κίεβο

Το πρωί (30/05), τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν, όταν συντρίμμια εναέριου «στόχου» που κατερρίφθη, κατέπεσαν σε πολυκατοικία του Κιέβου, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με αξιωματούχους της ουκρανικής πρωτεύουσας πόλης. Κατά τη στρατιωτική διοίκηση, οι δύο υψηλότεροι όροφοι του κτηρίου καταστράφηκαν και ίσως, βρεθούν περισσότερα θύματα στα χαλάσματα. Ακόμη, τονίσθηκε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε περισσότερα από 20 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – καμικάζι.

Ο Δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, έκανε λόγο για έναν νεκρό, μία νέα γυναίκα που τραυματίσθηκε και διεκομίσθη σε νοσοκομείο, αλλά και ακόμη δύο τραυματίες. Επιπλέον, μία 27άχρονη νοσηλεύεται με «μέτρια» τραύματα, τα οποία προκλήθηκαν από πτώση συντριμμιών, προσέθεσε. «Μαζική επίθεση, μείνετε μέσα», υπογράμμισε σε δημοσίευση, συμπληρώνοντας ότι ένα πολυώροφο κτήριο υπέστη ζημιές, στο Χολοσίβσκι.

Διαβάστε ακόμη: