«Αεροπορικές επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην Μπιέλγκοροντ, περιφέρεια της νότιας Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία, τις τελευταίες 24 ώρες», έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης της, ενώ το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν 38 ουκρανικά drones.

«Αυτές οι 24 ώρες ήταν πολύ δύσκολες για την περιφέρεια της Μπιέλγκοροντ. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, 17 από τους οποίους βρίσκονται ακόμη σε ιατρικά κέντρα, ανάμεσά τους δυο σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε μέσω Telegram ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Ο δήμαρχος της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας ανέφερε νωρίτερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται σε κοινότητες της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ», ανέφερε ο Βαλεντίν Ντεμίντοφ, επίσης μέσω Telegram.

Άλλοι ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για επιθέσεις στη δυτική Ρωσία, ιδίως στις περιφέρειες Κουρσκ. Βαρόνεζ, Ραστόφ και Αστραχάν.

«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία κατέστρεψαν και αναχαίτισαν τρία drones στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, επτά drones στην περιφέρεια Κουρσκ, δυο drones στην περιφέρεια Βαρόνεζ, 21 drones στην περιφέρεια Ραστόφ και πέντε drones στην περιφέρεια Αστραχάν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο περιφερειάρχης της Αστραχάν Ιγκόρ Μπαμπούσκιν έκανε λόγο μέσω Telegram για «μαζική προσπάθεια να χτυπηθούν διάφοροι στόχοι με drones στην περιοχή, που απωθήθηκε επιτυχώς».

Οι ουκρανικές επιθέσεις καταγράφτηκαν την επομένη ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων σε διάφορες ουκρανικές περιφέρειες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 41 αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς βασισμένη σε ανακοινώσεις των αρχών των περιφερειών που επλήγησαν σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για τουλάχιστον 37 νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά, και πάνω από 170 τραυματίες. Μίλησε για ζημιές σε σχεδόν εκατό κτίρια, ανάμεσά τους σχολεία και νοσοκομείο παίδων.

Μπάιντεν: «Νέα μέτρα για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε χθες Δευτέρα τους βομβαρδισμούς οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους στην Ουκρανία, «φρικιαστική υπενθύμιση, της βαρβαρότητας της Ρωσίας στον πόλεμο» και υποσχέθηκε «νέα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας».

«Μαζί με τους συμμάχους μας, θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα για να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας ώστε να τη βοηθήσουμε να προστατεύει τις πόλεις της και τους πολίτες της από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του ο αμερικανός πρόεδρος, που από σήμερα φιλοξενεί στην Ουάσιγκτον τη σύνοδο του NATO, στην οποία θα είναι παρών ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε ακόμη