Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η προέλαση της Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti που επικαλείτα την υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου.

Η υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο είπε ότι υπάρχει ένα προσχέδιο συμφωνίας με την PMC Wagner για την επίλυση της κατάστασης με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λουκασένκο και Πριγκόζιν διήρκεσαν όλη την ημέρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ οι φάλαγγες των μισθοφόρων που όδευαν προς τη Μόσχα σταμάτησαν την προέλαση.

Πριγκόζιν: «Φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση»

«Τώρα ήρθε εκείνη η στιγμή, που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για αυτό, ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία πλευρά, αναστρέφουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση στα στρατόπεδα του πεδίου σύμφωνα με το σχέδιο», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Σημειώνεται ότι το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη συμφωνίας με τον αρχηγό των Ρώσων μισθοφόρων, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος συμφώνησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Η ανακοίνωση, που μεταδόθηκε στο επίσημο κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει την περαιτέρω μετακίνηση μαχητών της Wagner σε όλη τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα