Απέρριψαν οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner το κάλεσμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν να «σταματήσουν τις εγκληματικές ενέργειες».

Ειδικότερα, η οργάνωση με ανάρτησή της στο κανάλι που διατηρεί στο Telegram απαντά: «Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» απάντησε η παραστρατιωτική οργάνωση του Πριγκόζιν.


Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος σε διάγγελμά του απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς και πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό του Πριγκόζιν είπε: «Όσοι παρασύρθηκατε σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες».

Αντίστοιχα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τη στάση που κήρυξε ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης «ένοπλη εξέγερση» και κάλεσε τους μαχητές της να μην υπακούσουν στις εντολές του επικεφαλής τους.

Στην ουκρανική πλευρά, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκρινε πως «τώρα ξεκινούν όλα στη Ρωσία». «Ο διχασμός ανάμεσα στις ελίτ είναι πολύ προφανής. Το να προσποιούνται πως συμφωνούν και ότι όλα είναι ρυθμισμένα δεν θα έχει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ μέσω Twitter.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο κ. Πριγκόζιν.

Στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, επέμεινε πως δεν «θα επιτρέψει» να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» στη Ρωσία και στάθηκε στο ότι χρειάζεται «ενότητα» δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές. Διαβεβαίωσε πως θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας.

Διάγγελμα Πούτιν κατά Wagner: Είναι προδοσία, πισώπλατο μαχαίρωμα – Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Διαβάστε περισσότερα