Η Μόσχα απέστειλε νέο μήνυμα προς το Κίεβο, τονίζοντας ότι οι νέες παραδόσεις όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων από την Δύση στην Ουκρανία, θα «εντείνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού» και δε θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης.

«Αυτές οι προμήθειες δε θα καταφέρουν να αλλάξουν κάτι. Απλώς, θα αυξήσουν τα βάσανα του ουκρανικού λαού και θα παρατείνουν τα δεινά τους. Δε θα καταφέρουν να μας σταματήσουν από την επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», επεσήμανε σήμερα (09/01) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Tην περασμένη εβδομάδα, Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν ελαφριά άρματα μάχης στην Ουκρανία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους στήριξη, ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν, επίσης, πως θα παράσχουν τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Ακόμη, το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι παρά την απόφαση της Γαλλίας να αποστείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο, η Μόσχα εκτιμά την συνεισφορά του Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, προς τη διατήρηση του διαλόγου μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

«Ο Πούτιν και ο Μακρόν παραμένουν σε επαφή. Υπάρχουν παύσεις στον διάλογο, όμως, κατά τα προηγούμενα στάδια, αυτή η επαφή ήταν αρκετά χρήσιμη και εποικοδομητική, παρ’ όλες τις διαφορές», συμπλήρωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε ακόμη: