Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη μεταφορά όλων των δικαιωμάτων διαχείρισης του αεροδρομίου Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης από ξένους μετόχους, που περιλαμβάνουν τη γερμανική Fraport και το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, μεταφέροντας τα μερίδιά τους σε μια νέα ρωσική οντότητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το διάταγμα που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη αναφέρει ότι τα μερίδια του κυπριακού σχήματος που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης θα ενοποιηθούν σε μια νέα εγχώρια εταιρεία.

Οι υφιστάμενοι επενδυτές, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης κοινοπραξία με το κρατικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment, θα διατηρήσουν τα μερίδιά τους, αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν.

«Απειλή για τα εθνικά συμφέροντα»

Η απόφαση λήφθηκε λόγω της «απειλής για τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας που προκύπτει από την παραβίαση υποχρεώσεων από ορισμένα ξένα νομικά πρόσωπα», αναφέρεται στo διάταγμα. Ο Πούτιν είπε επίσης στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα νέο φορέα διαχείρισης για τον φορέα εκμετάλλευσης του Pulkovo.

Διαβάστε ακόμη: