Ένα πρότυπο του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin Il-112V με τρεις επιβαίνοντες συνετρίβη στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στην περιοχή της Μόσχας σήμερα, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία United Aircraft Corporation.

Σημειώνεται ότι δεν ήταν σαφές από την ανακοίνωση της εταιρίας αν υπάρχουν απώλειες από τη συντριβή του αεροσκάφους. Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι τα μέλη του πληρώματος φέρεται να έχουν σκοτωθεί.

Βίντεο της συντριβής που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει πως το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό ύψος με ένα από τα φτερά του να φλέγεται προτού κάνει απότομη στροφή και συντριβεί στο έδαφος.

Η United Aircraft Corporation αναπτύσσει και δοκιμάζει το Il-112V για να αντικαταστήσει το γερασμένο Αντόνοφ An-26.

Η United Aircraft με ανακοίνωση της στο twitter, δηλώνει ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Το sputniknews.com προσθέτει πως την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική εταιρεία United Aircraft ανέφερε ότι το πρώτο πρωτότυπο του στρατιωτικού αεροσκάφους Il-112V πραγματοποίησε πτήση από την πόλη Voronezh προς την πόλη Zhukovsky, κοντά στη Μόσχα, για να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή στο στρατιωτικό φόρουμ 2021.

Τι είναι το στρατιωτικό αεροσκάφος Ilyushin Il-112

Το Ilyushin Il-112 είναι ένα αεροσκάφος ελαφρών στρατιωτικών μεταφορών υψηλής πτέρυγας που αναπτύσσεται από το Ilyushin Aviation Complex για προσγείωση αέρα και αεροπλάνο στρατιωτικών φορτίων, εξοπλισμού και προσωπικού.

Το αεροσκάφος σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς και να πληροί όλες τις τρέχουσες απαιτήσεις θορύβου και εκπομπών του ICAO.

Το Il-112 έχει παρόμοια βάρη και διαστάσεις με το An-26 που προορίζεται να αντικαταστήσει, αλλά διαφέρει με μια σημαντικά μεγαλύτερη διατομή καμπίνας, επιτρέποντάς του να φιλοξενήσει 44 οπλισμένους στρατιώτες αντί 38. Χάρη στη μειωμένη ειδική κατανάλωση καυσίμου του κινητήρα , η οποία είναι μειωμένη κατά 38%, το Il-112 έχει διπλάσια ακτοπλοϊκή απόσταση, στα 5.200 χιλιόμετρα (2.808 nm). Το πλήρωμα μειώνεται από έξι σε δύο χάρη στη σύγχρονη αεροηλεκτρονική και τον εξοπλισμό του σκάφους.