Η Μόσχα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές στη Μέση Ανατολή σε αυτοσυγκράτηση και εκφράζει την ανησυχία της για μια ακόμη επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με την ιρανική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για μια ακόμη επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή. Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ο αβέβαιος χαρακτήρας των πολυάριθμων κρίσεων στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη ζώνη σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραήλ, οι οποίες συχνά τροφοδοτούνται από ανεύθυνες προκλητικές ενέργειες, θα οδηγήσει σε αυξημένη ένταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Και προσθέτει: «Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Αναμένουμε ότι τα περιφερειακά κράτη θα επιλύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα με πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Θεωρούμε σημαντικό να συμβάλουν σε αυτό εποικοδομητικά οι διεθνείς παράγοντες».

Η Ρωσία, η οποία έχει στενές σχέσεις με το Ιράν, δήλωσε πως η Δύση εμπόδισε απόπειρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί απάντηση στο ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από το Κρεμλίνο.

Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα επιδεινώσει τις προοπτικές του Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η Αμερική δεν θέλει ένα μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ. «Οι φόνοι στη Γάζα επιδεινώνουν τις προοπτικές του Μπάιντεν στις εκλογές και ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα έφερνε πρόσθετη αβεβαιότητα».

Διαβάστε ακόμη: