Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα RBC μετέδωσε σήμερα (03/10) ότι αποπέμφθηκε ο Διοικητής της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, αναφέροντας ότι ο Αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Ζουραβλιόφ, ο οποίος ήταν Διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία από το 2016 έως το 2018, θα αντικατασταθεί από τον Αντιστράτηγο Ρομάν Μπέρντνικοφ.

Η Ρωσία έχει υποστεί μία σειρά από οδυνηρές ανατροπές τις τελευταίες εβδομάδες, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η ρωσική πλευρά κάνει λόγο για «επιτυχίες» των Ουκρανών

Αξιωματούχος –διορισμένος από τη Μόσχα– υποστήριξε σήμερα (03/10) ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «κάποιες επιτυχίες» στην περιοχή της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ανακτώντας τον έλεγχο ορισμένων οικισμών.

«Η κατάσταση είναι τεταμένη· ας το θέσουμε, έτσι», επεσήμανε ο Βλαντιμίρ Σάλντο, διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της ουκρανικής περιοχής της Χερσώνας.

«Στην περιοχή όπου είναι ο (ταμιευτήρας) Καχόβκα, υπάρχει ένας οικισμός που ονομάζεται Ντουντσάνι· είναι σε αυτήν την περιοχή, όπου υπάρχει πρόοδος και υπάρχουν οικισμοί που καταλαμβάνονται από ουκρανικά στρατεύματα», συμπλήρωσε.

Το Ντουντσάνι, στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ρωσικά στρατεύματα αντιμετώπισαν τις ουκρανικές δυνάμεις, μία ημέρα νωρίτερα (02/10).

Διαβάστε ακόμη: