Μια υπερπολυτελής cabrio λιμουζίνα με μήκος σχεδόν 6 μέτρα (για την ακρίβεια 5.800 χλστ.), δομημένη στην αλουμινένια πλατφόρμα «Architecture of Luxury» της βρετανικής εταιρίας. Σημείο αναφοράς αποτελούσε η μακριά «ουρά» της, εμπνευσμένη από τα σκάφη, με τα δυο πάνελ που άνοιγαν με τρόπο που θυμίζει τα φτερά της πεταλούδας.

Τώρα στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza, Villa d’ Este στην Ιταλία, παρουσιάζεται η δεύτερη και πλήρως εξατομικευμένη Rolls-Royce Boat Tail, η οποία δημιουργήθηκε για έναν εκλεκτό πελάτη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ επέλεξε ως κεντρικό θέμα τα μαργαριτάρια.

Το θέμα στη δεύτερη Rolls-Royce Boat Tail ονομάζεται «Mother of Pearl», ενώ επιλέχθηκε ώστε ο μυστηριώδης πελάτης να τιμήσει την ενασχόληση του πατέρα του με τη βιομηχανία των μαργαριταριών. Για να διεγείρει μάλιστα τη φαντασία των σχεδιαστών, τους αποκάλυψε τέσσερα συλλεκτικά κοχύλια μαργαριταριών από την ιδιωτική του συλλογή.

Αυτό ήταν το έναυσμα για τη νέα μοναδική ροζ ανοιχτή απόχρωση της Rolls-Royce Boat Tail που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Στο πίσω τμήμα της αποθηκεύονται δύο σκαμπό κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ για τις ηλιόλουστες μέρες επεκτείνεται μια ομπρέλα.

Το κάλυμμα στο πίσω τμήμα είναι κατασκευασμένο από καπλαμά με επίχρυσες ρίγες και σατινέ βουρτσισμένο φινίρισμα. Η πρώτη Rolls-Royce Boat Tail κόστισε πάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ίδια τιμή εκτιμάται ότι κινήθηκε και η δεύτερη. Την τρίτη και τελευταία Rolls-Royce Boat Tail δε θα τη δούμε ποτέ, καθώς ο ιδιοκτήτης της θέλει να την κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό.

Τέλος, να πούμε ότι ηRolls-Royce Boat Tail τροφοδοτούνται από θηριώδη V12 twin-turbo κινητήρα 6.75 λίτρων, απόδοσης 571 ίππων και 900 Nm ροπής.