Κλοπή των 7 από τα 14 προσκυνητάρια στο λόφο της Φιλέρημου στην Ρόδο πραγματοποιήθηκε από αγνώστους δράστες. Η κλοπή έχει δηλωθεί στις αρχαιολογικές και αστυνομικές αρχές για να βρεθούν οι ένοχοι.

Τα προσκυνητάρια που έγιναν αντικείμενο κλοπής αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού προς το Γολγοθά και η χρονολογία κατασκευή τους υπολογίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Η παράνομη αυτή πράξη έχει ως αποτέλεσμα την αναστάτωση των κατοίκων και οι αρμόδιες αρχές συμβάλλουν τα μέγιστα για να καταφέρουν να βρουν τους δράστες και να επιστραφούν τα προσκυνητάρια.

Η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού κ. Στεφανία Στάγκα αναφέρει τα εξής σε δηλώσεις της:

“Με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα οτι εκλάπηκαν 7 χαλκογραφίες από τα προσκυνητάρια στην οδό των Παθών – δρόμος Γολγοθά που οδηγεί στο σταυρό Φιλερήμου. Αρμοδίως έχουν ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού , η αστυνομική διεύθυνση – τμήμα ασφάλειας Ρόδου για άμεσες ενέργειες . Ευελπιστούμε να βρεθούν το δυνατό συντομότερο και να επιστραφούν αυτά τα σπουδαία σεβάσματα της Χριστιανοσύνης

Διαβάστε ακόμη: