Νέα συνεργασία μεταξύ της Ιαπωνίδας καλλιτέχνη Yayoi Kusama και του ομίλου ειδών πολυτελείας Louis Vuitton “έφερε” την Kusama να ζωγραφίζει τις διάσημες βούλες της στη βιτρίνα του καταστήματος Louis Vuitton στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Η συνεργασία αφορά επίσης στην διάθεση περισσότερων από 450 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων τσαντών, αρώματα και αθλητικών ειδών από τον διάσημο οίκο πολυτελείας.

Η Bella Hadid συμμετέχει στην καμπάνια για τα προϊόντα στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων ονομάτων.

Η συλλογή και οι χώροι που την πωλούν—όπως αυτός στην περιοχή Meatpacking της Νέας Υόρκης, με ολόκληρο το κατάστημα καλυμμένο με άπειρες κουκκίδες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και επενδεδυμένο με εξαιρετικά μεγάλες μεταλλικές σφαίρες—είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένοι για την εποχή των social media .

louiyayoi4

Το αν η ανταπόκριση θα είναι η ίδια όπως πριν από δέκα χρόνια δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά με μια νέα γενιά που έχει ολοένα και περισσότερη εμμονή με τη μόδα και τις συλλογές του παρελθόντος, το στάδιο για την επιτυχία είναι έτοιμα.

louiyayoi2

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αυτές οι μεγάλες επωνυμίες συνεργάζονται.

«Γιορτάζοντας την τέχνη, το θράσος και τη δεξιοτεχνία, οι ζωγραφισμένες κουκκίδες, οι μεταλλικές κουκκίδες, οι άπειρες κουκκίδες και το ψυχεδελικό λουλούδι της Kusama ζωντανεύουν το σύμπαν της Louis Vuitton», αναφέρεται χαρακτηριστηκά σε μια διαδικτυακή σχολιαστική φράση της καμπάνιας.

O αναδυόμενος χώρος Vuitton στην περιοχή Meatpacking της Νέας Υόρκης – καλυμμένος με άπειρες κουκκίδες από το δάπεδο μέχρι το πάτωμα που αντανακλούν και θυμίζουν τα εντυπωσιακά έργα εγκατάστασης (installations) του Infinity Room με καθρέφτη – είναι επίσης αφιερωμένος στη νέα συλλογή Kusama.

louiyayoi3

Η καλλιτέχνιδα, η οποία είναι τώρα στα 90 της και ζει εθελοντικά σε ψυχιατρείο, έχει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση σε εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της σε διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολίασε, «Ζωγραφίζω κάθε μέρα. Θα συνεχίσω να δημιουργώ έναν κόσμο με δέος ζωής, αγκαλιάζοντας όλα τα μηνύματα της αγάπης, της ειρήνης και του σύμπαντος».

 

Διαβάστε ακόμη: