Το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας περιέγραψε ως «πράσινη» διατλαντική γέφυρα, την επίσκεψη του Ρόμπερτ Χάμπεκ και του Γάλλου ομολόγου του, Μπρούνο Λεμέρ, στην Ουάσινγκτον, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (06 – 07 Φεβρουαρίου).

Οι δύο Υπουργοί θα μεταφέρουν στην αμερικανική κυβέρνηση τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σχετικά με τα αντιπληθωριστικά μέτρα (IRA) και τις επιδοτήσεις που προσφέρει το πακέτο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ, θα συζητήσουν ακόμη ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της «πράσινης» τεχνολογίας.

Χθες (02/02), ο κ. Χάμπεκ δήλωσε αισιόδοξος ότι μία εμπορική διένεξη μπορεί να αποφευχθεί, επισημαίνοντας τις κοινές αξίες και στόχους που μοιράζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες. «Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καταφέρουμε να χτίσουμε μία “πράσινη” γέφυρα από τη μία πλευρά του Ατλαντικού έως την άλλη, ειδικά στον βιομηχανικό τομέα», τόνισε ο κ. Υπουργός.

Η βασική ανησυχία των κρατών – μελών της Ένωσης αφορά τον κίνδυνο της αντιπληθωριστικής νομοθεσίας που εισήγαγε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και αποσκοπεί στη μεταφορά επιχειρήσεων, καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, ηγέτιδα δύναμη στην «πράσινη» τεχνολογία, εις βάρος της Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη: