Τριάντα επτά εισηγμένες εταιρείες θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση της Morgan Stanley για το Χρηματιστήριο Αθηνών, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, το διήμερο 27 – 28 Νοεμβρίου 2023, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο roadshow είναι: ι ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, EYΔΑΠ, Αustrian Card, Autohellas, Τράπεζα Κύπρου, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Η επενδυτική διημερίδα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι πραγματοποιείται μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και ενόψει μίας ακόμα αναβάθμισης, εκτός απροόπτου από την Fitch την 1η Δεκεμβρίου. Αλλά και μετά το επιτυχημένο placement της Εθνικής και την είσοδο ενός εκ των πλέον ισχυρών ευρωπαϊκών παικτών στον τραπεζικό κλάδο, της Unicredit, στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να συνομιλήσει με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο επενδυτικής τραπεζικής της Morgan και ο Αλέξης Πατέλης με την Ellen Zentner, επικεφαλής οικονομολόγο της Morgan Stanley.

Ακολούθως, θα υπάρξει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, ενώ ο Πρωθυπουργός την Τρίτη θα περάσει το κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου θα έχει το πρώτο τετ-α-τετ με τον Ρίσι Σούνακ. Οι δύο άνδρες θα έχουν την την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά επί όλων των θεμάτων που αφορούν στις ελληνοβρετανικές σχέσεις, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει εκ νέου το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το διήμερο Greek Investment Conference στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει «πάνελ» όπως:

«Energy Transition in Greece» – Συμμετέχουν: Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόεδρος της Mytilineos, Πέτρος Τζενετάκης αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος της Motor Oil, Κωνσταντίνος Μαύρος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ο Αλέξανδρος Εξάρχου αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat.

«Private Investing in Greece» – Συμμετέχουν: Στέλιος Ελία Managing Director BC Partners, Σπύρος Σπυρόπουλος Senior Advisor Oaktree, Ana Plecas Country Head of SE Europe & Africa Macquarie Asset Management, Στέλιος Θεοδοσίου Managing Director, H.I.G. Realty.

Διαβάστε ακόμη: