Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι πάλαι ποτέ άριστες σχέσεις μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και οικογένειας Βαρδινογιάννη έχουν διαρραγεί.

Η παραδοσιακή επιχειρηματική οικογένεια που στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό φέρεται απογοητευμένη από τη συνολική στάση του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι της αλλά και σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Το ποτήρι φέρεται να ξεχύλησε η προσπάθεια του πρώην υπουργού Πολάκη να συνδέσει την οικογένεια με το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στην Βενεζουέλα!

Αλλά και πέραν αυτού είχαν προηγηθεί άλλα δυο γεγονότα: η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο project του Ελληνικού αλλά και η παθητική αντίδραση του, σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Φ. Γεννήματα, στο ζήτημα του διοικητικού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ και την απώλεια του ελέγχου από το Κράτος. Δύο υποθέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα συμφέροντα της οικογένειας Λάτση!

Βεβαίως και από την άλλη πλευρά υπάρχει μια δυσφορία καθώς κύκλοι στο περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει πλέον ταυτισθεί με τις επιλογές Μητσοτάκη, την κυβέρνηση του οποίου ξεκάθαρα στηρίζει με κάθε τρόπο.

Tα ΕΛΠΕ, η holding, η ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και τα ισχυρά συμφέροντα των Βορείων Προαστείων!