Μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων θα πουλήσει ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας  Revolut, Νικολάι Στορόνσκι, εξαργυρώνοντας μέρος του μεριδίου  πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας , σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

Οι Financial Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η εφαρμογή ψηφιακής χρηματοδότησης συνεργάζεται με τραπεζίτες για την πώληση μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών που κατέχονται από υπαλλήλους, οι οποίες θα μπορούσαν να την αποτιμήσουν σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάριων

Το μέγεθος του μεριδίου της Στορόνσκι στην εταιρεία είναι ασαφές και η κλίμακα οποιασδήποτε διάθεσης θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση που μπορεί να προσελκύσει η Revolut από νέους επενδυτές καθώς και από τις τελικές αποφάσεις κατανομής από την εταιρεία.

Η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει τον στόχο της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά ο προσωρινός οικονομικός της διευθυντής Βίκτορ Στίνγκα αρνήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής των μετοχών στην χρηματιστηριακή αγορά.

Η Revolut πραγματοποίησε κέρδη ρεκόρ προ φόρων ύψους 438 εκατομμυρίων λιρών (553,8 εκατομμυρίων δολαρίων) το 2023 λόγω της ισχυρής αύξησης των χρηστών και των αυξανόμενων εσόδων από τόκους, καθώς θέλει να εδραιώσει τη θέση της ως η πιο πολύτιμη startup της Ευρώπης.

Η βιομηχανία fintech της Βρετανίας αντιμετώπισε κρίση χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει πιο δύσπιστοι για τις υψηλές αποτιμήσεις της εποχής της πανδημίας και ασκούν πίεση στις εταιρείες να γίνουν κερδοφόρες.

Η Revolut έχει υποβάλει αίτηση στις βρετανικές αρχές για να λειτουργήσει ως τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τρία χρόνια μετά εξακολουθεί να περιμένει έγκριση.

Διαβάστε ακόμη