H ΡΑΑΕΥ, γνωστοποίησε πως η εταιρεία πετρελαιοειδών Revoil, απέκτησε άδεια Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 MW και για χρονική διάρκεια 20 ετών.

H αίτηση για άδεια προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος είχε κατατεθεί από την εισηγμένη στις 10 Αυγούστου 2023 (αριθμ. Πρωτοκόλλου Ρ.Α.Α.Ε.Υ. Ι-356064/1 – αρ. Ειδ. Πρωτ. Ρ.Α.Α.Ε.Υ. Γ-09585).

Σύμφωνα με πρόσφατη παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γιώργου Ρούσσου, η Revoil λειτουργεί ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1,1 Mw στην Εύβοια, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής σύνδεσης άλλων δύο πάρκων συνολικής ισχύος 13,34 Mw σε Αρκαδία και Θήβα.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Πέτρος Ρούμπης, σημείωσε πως οι μονάδες που αναμένεται να συνδεθούν φέτος με το δίκτυο προβλέπεται να προσφέρουν σε ετήσια βάση EBITDA 1-1,1 εκατ. ευρώ και αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής (ελπίζεται να αρχίσουν να αποδίδουν από το 2025) σε ετήσια βάση γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το σύνολο των υπό δρομολόγηση 110 MW πάρκων – όταν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν – θα είναι σε θέση να προσφέρουν για τα επόμενα είκοσι χρόνια, ετήσιο EBITDA κοντά στα 15-16 εκατ. ευρώ και ετήσια προ φόρων κέρδη γύρω στα 5 με 5,5 εκατ. ευρώ. Τα projects που έχουν επιλεγεί προβλέπουν ένα εσωτερικό βαθμό αποδοτικότητας (IRR) γύρω στο 18%.

Διαβάστε ακόμη: