Στην άρση της υποχρεωτικής αραντίνας σχεδιάζει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες, σύμφωνα με πηγές του επικαλείται το Reuters.

Προϋπόθεση για τους ταξιδιώτες είναι να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Τον Μάρτιο, η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή είχαν πραγματοποιήσει αρνητικό τεστ.

«Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιορισμών από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εν όψει του ανοίγματος της 14ης Μαΐου για τον τουρισμό», ανέφερε πηγή από το υπουργείο Τουρισμού στο Reuters.

Άρση περιορισμών για ΕΕ και πέντε χώρες

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και μέσω δύο χερσαίων συνοριακών διαβάσεων.

Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα εάν μπορούν να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού ή τη διενέργεια τεστ PCR, 72 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Με βάση το ισχύον πλαίσιοι, όλοι οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν στην Ελλάδα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ και να υποβάλλονται σε καραντίνα 7 ημερών.

Ειδικά για τους πολίτες της Βρετανίας και των ΗΑΕ, απαιτείται και δεύτερο υποχρεωτικό τεστ στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους.

https://radar.gr/article/95305/ta-metra-gia-ton-toyrismo-mesa-apo-to-tameio-anakampsis-kai-to-espa

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.